19:15

Skanör Falsterbo IF

Referat: AIF Barrikaden - Skanör Falsterbo IF

Startelva: Mohamed H – David, Chanon, Ghafur, Milad – Abbe, Samuel, Daniel W, Niklas – Mohammed, Yousef

Avbytare var: Markus som kom in som anfallare efter en dryg kvart och spelade som sådan fram till de sista 10 då han gick ner och spelade vänsterback, Martin som kom in som innermittfältare efter 20 min, en position han sedan spelade i tills han gick ut 10 minuter före slut och Ali som spelade sista 10 som anfallare.

Vi började bra och inte minst Yousef var ett ständigt orosmoment för deras försvar med sin kombination att vara både snabb och hårt jobbande. Han hade redan efter 6 resp. 8 minuter två frilägen där han nästan var förbi målvakten men denne fick tag i den igen. I den 24:e min hade han ett mycket välplacerat skott mot bortre stolproten där deras målvakt gjorde en mycket bra räddning till hörna. I den 26:e min sköt han, efter en passning från Milad, ett liknande skott från ungefär samma position men den här gången gick den in och 1-0 var ett faktum.

Därefter stack de emellan med ett anfall där de satte Mohamed ur spel men där avslutarens skott blockades av en av våra spelare en bit från mållinjen. I den 34:e min spelade sedan istället Mohamed fram Markus som satte bollen stolpe-in via målvakten.

Bara någon minut efter paus var det ännu en gång dags för Yousef att skapa en målchans men än en gång lyckades målvakten få tag på bollen när Yousef till synes tagit sig förbi honom. Därefter var det Skanör som – i kraft av medvinden? – förde matchen men var väldigt uddlösa vilket var speciellt förvånade på fasta situationer där de inte en enda gång kom till något farligt avslut trots att många var väldigt långa medan vi väl, sedan Niklas tvingats utgå p.g.a. skada, bara hade en eller möjligen, möjligen två över medellängd.

I den 76:e min fick Skanör Falsterbo en solklar straff, en straff som skytten satte stenhårt i nättaket. Med 10 min kvar kom stackars Ali in – skulle komma till paus efter arbetet men eftersom vi på grund av befarat mörker på slutet började 8 min för tidigt och hade en mycket kort paus var det inte lång tid kvar när han klätt om – men hann göra ett ordentligt intryck på dessa få minuter. Två gånger tog han perfekt avvägda snabba löpningar från backlinjen och fick likaledes perfekta passningar så att han båda gångerna fick avancera i ensamt majestät mot motståndarmålet. Vid det första tillfället hade han knappast ens någon som verkade tycka att det var lönt att jaga honom eftersom han hade ett sådant gigantiskt försprång men tyvärr blev inte avslutet det bästa. Vid det andra fick han några jagande spelare efter sig och det var också en av dem som precis hann fram och rädda bollen innan den skulle gå över linjen sedan Ali lurat sig förbi målvakten och sköt mot det mål som för ett ögonblick var tomt.

Även om vi spelat 4 matcher medan 5 av de andra lagen spelat 3, ett av dem 2 och ett bara 1 i denna gravt haltande serie så känns det lika trevligt som roligt att se oss överst i en tabell. Det var sannerligen inte igår. Denna serie omfattar bara 7 omgångar så chansen är ju stor att vi kan komma riktigt högt upp i sluttabletten – till och med allra högst?

Statistik: Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 6-3 Avslut utanför: 7-4